La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Publicada el 1/10/2024
Quins dies celebra la música?
El primer dia d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Música, però n’hi ha uns quants més al calendari que potser no coneixes...
Saps que el calendari musical acumula més de 20 dies de celebració? Fem-ne un resum! 

Si comencem pel dia 1 de gener és el tret de sortida per a la inclusió de noves obres al domini públic, el 6 de febrer se celebra el llegat que ens va deixar Bob Marley en la música reggae i el 22 d’abril, en plena primavera, per exemple, se li ret homenatge a un gran personatge: el piano. 

A l’equador de l’any, el 21 de juny, Europa es vesteix de gala per a celebrar el seu dia de la Música: i aquí no importa gènere, estil o origen. 

Un mes després, el 13 de juliol glorifica el rock, i tot ve arran de la celebració del concert benèfic Live Aid per a lluitar contra la fam al continent africà. 

Alguns dies, però, són més difícils d’imaginar. És el cas de l’11 d’agost, Dia Mundial dels Tambors Metàl•lics, símbol de la resiliència de la cultura Afro del Carib. 

Amb la tardor pel mig, el 25 d’octubre, trobem el gran dia de l’òpera per a reconèixer el valor de l’expressió musical i teatral alhora. I tanquem el calendari el segon diumenge de desembre per a festejar l’aniversari del Cant Coral a tot el món. 

Sembla que a la música hi ha tants dies a celebrar com estils possibles!