La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
21è Concurs
Horta Cancó d' Autor

L'origen

L´any 1997, el Concurs de Cantautors d’Horta-Guinardó va néixer per cobrir les inquietuds musicals del barri. L’èxit d’aquella edició pilot, germinada a la cafeteria del CC Matas i Ramis, va desembocar en un creixement exponencial del projecte.

La resposta no va trigar a observar-se: els germans Muñoz –avui dia Estopa– van iniciar el seu èxit sortint com a guanyadors de la segona edició.

No és estrany, doncs, que el concurs prengués una dimensió tan notòria que arribés a col·laborar amb Barnasants i el Mercat de Música Viva de Vic, entre d'altres.


Els nous temps

Fins l’any 2011 el Concurs de Cantautors era anual, i el mateix any es feia el concurs i les activitats de promoció dels guanyadors. La major difusió del projecte a través de les xarxes socials i internet van afavorir, però, a l’edició de 2011, un augment de les propostes, que arribaven des de Catalunya i la resta de l'estat espanyol. I també s'hi va notar una major qualitat dels participants.

Aquest fet, per tant, va generar una major dedicació a l'hora de fer la selecció dels participants i, un cop acabat el concurs, certa dificultat per a implementar el projecte de promoció dels guanyadors, ja que la majoria d’ells vivien fora de Catalunya.

La dificultat, finalment, va servir per a fer un replantejament i convertir-lo en biennal. L'any que no hi havia concurs es va iniciar Horta Territori d’Autor, que obria el concurs a participants de la resta del país i servia per a ampliar el ventall de possibilitats per tal de seguir augmentant la qualitat del certamen.