La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Vibra 2023-24
Escola Pau Casals
Nou destí, nou artista al capdavant

L’any 2023-2024, el projecte Vibra viu l’inici d’un altre curs escolar, aquest cop al costat de l’escola Pau Casals

Enguany, hi trobem al capdavant Pablo Volt, també conegut com a Pope, músic multiinstrumentista amb un llarg recorregut en el món musical que ha treballat el DIY des de tots els vessants possibles: composició, música, gravació, improvisació, etc.


Cocreació artística en marxa: descobrint el món audiovisual

Vibra neix l’any 2022 com un projecte pilot entre dues institucions, una de cultural i una d’educativa, i amb un propòsit molt clar: donar l’oportunitat a l’alumnat de viure un procés artístic des d’un aprenentatge basat íntegrament en l’experiència.

En aquest nou any escolar, l’alumnat de 6è i el seu professorat s’han submergit en un procés que els farà conèixer en primera persona tot un tempteig artístic vinculat a la producció d’un fals documental, també conegut com a mockumentary. Aquest cop l’objectiu és enregistrar una vivència ocorreguda a la vida real, però des de la ficció.

El grup d’estudiants, sempre amb el guiatge i la supervisió de Pope, és l’encarregat de la producció i la realització d’aquesta peça, incloent-ne fases com les següents: direcció, guió, interpretació, composició de banda sonora, fotografia, maquillatge i vestuari, entre altres.


Quina és la història del fals documental?

Un grup d’alumnes rep classes del seu professor de música. Un dia, però, el professor no apareix més i l’alumnat pregunta. L’escola els diu que no en sap res, ni tan sols saben de qui parlen i mai ha figurat entre el seu equip docent.

Ha desaparegut o mai ha existit? Quin misteri s’oculta darrere d’aquest fet inexplicable? Qui menteix o qui diu la veritat?

Mentrestant, peces de trencaclosques van apareixent a diferents llocs... Podran treure’n l’entrellat? El misteri està servit.


Un full de ruta ben definit  

Les persones implicades en el projecte de l’escola Pau Casals han dissenyat un organigrama que té en compte totes les fases del procés, tot establint la seva calendarització prèvia.

 1r trimestre 

 -Presa de contacte entre l’alumnat i l’artista. 
 -Consolidació de la relació amb l’equip pedagògic.

 2n trimestre

 -Definició del pla de treball i inici de la preproducció: storyboarding, gravació d’escenes i exteriors, making off.

 3r trimestre 

 -Finalització del mockumentary.
 -Presentació a l’escola.
 -Presentació pública en un cinema de la ciutat.