La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Edició 2017
Un Concurs que s' adapta a les noves tecnologies
L´edició del 2017 va viure canvis importants. Els més importants van ser-ne els següents:
-Es va apostar per un canvi d’estratègia adaptant-nos a les noves tecnologies com a principal canal de difusió i participació. Les xarxes socials van tenir un paper fonamental.
-S´acorda un nou premi: realitzar un circuit de promoció per als/les artistes.
-Es produeix un canvi de data per a afavorir una major participació.
-Es va dinamitzar el Concurs amb activitats de diferent tipologia.

Concert Off Concurs – Rafa Pons

El 24 de març, amb la presentació en directe del nou treball discogràfic Pacto dos Anjos del virtuós intèrpret brasiler Euclydes Mattos, es va donar el tret de sortida al període d’inscripcions de la 17a edició.

Concert Off Concurs – Jo Jet i Maria Ribot

El 22 de maig l’Ian Sala, cantautor empordanès i guanyador de la 16a edició, tornava a pujar a l’escenari del Matas i Ramis per a presentar el seu primer treball discogràfic: De Can Brigola.

Exposició fotogràfica Cantautors 2015

Una exposició fotogràfica va coincidir amb la Festa Major d’Horta. Es tractava d’un recull d’imatges dels participants del concurs en el moment d’interpretar les seves composicions.

Durant el Concurs

No només va ser música tot el que s'hi va escoltar durant tres dies. Es va poder gaudir d'un sopar de germanor on les experiències i les anècdotes van ser-ne les protagonistes.

2017: Finalistes

George / Alba Tor / Kike Ubieto / Ual·la! / Guiem Soldevila / Yaíma Orozco / Ernest Bombí / Zoila / Jo Jet i Maria Ribot / Margott Vaum.

2017: L'any de la Raquel Lúa

I aquest va ser el palmarès:

-1r premi: Raquel Lúa. La veu intimista de segell mediterrani, creadora de melodies que van des del flamenc a la música del Brasil. Nostàlgia, bellesa i sensibilitat en estat pur.

-2n premi: Pep Mirambell. Entre la tradició folklòrica de la terreta i l'amor que pot amb tot.

-3r premi: Ex aequo.
Beñat Revuelta: Una guitarra a les mans, l'estètica i l'ètica que no es desvinculen, i la llibertat i l'amor com a elements transformadors.
Andreu Martínez: Sense etiquetes però amb un estil propi difícil d'oblidar. Les inflexions de veu i un timbre poc comú en son les majors virtuts.

Finalistes en acció: comença un circuit de promoció

Més tard, i amb la intenció d’ampliar la presència del Concurs de Cantautors al territori, es va proposar que part del circuit de les persones guanyadores es realitzés a diversos espais d’Horta amb l´objectiu de fer un retorn al barri.

Es van programar:

-Un concert doble de Raquel Lúa i Pep Mirambell (1r i 2n premi respectivament a l’edició 2017) a la plaça d’Eivissa.
-Un concert de Laia Leal, més coneguda com Strangers (participant al concurs i seleccionada a l’ Amplifica’t de Sant Martí) al bar Samba Brasil.
-Un concert de Pantanito en col·laboració amb la bodega Casa Leto.
-Un concert de Beñat Revuelta en una col·laboració amb els Lluïsos d’Horta.

Jurat

-Adrià Garriga – mànager i membre de l’entitat hortenca de rumba catalana Sant Gaudenci.
-Alex Reus – redactor del magazín musical L’Ampli.
-Carles Llacer – programador musical de l’Espai Jove Boca Nord.
-Xavier Gimeno – director del Centre Cívic Matas i Ramis.