La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Edició 2021
Renovar-se o… re-conceptualitzar-se!
Any 2021, any de restriccions sanitàries a causa de la pandèmia mundial de la Covid-19, any d'incerteses contínues. La XXa edició del Concurs Horta Cançó d'Autor, però, no es fa enrere. Tot just un any abans, el certamen iniciava la reconceptualització de la seva identitat de marca, a més de llançar-se a un rebranding en tota regla. 

El resultat? Valentia i tot el que segueix: es van admetre noves propostes musicals i estilístiques, es van afegir nous premis i es va aconseguir una fusió total entre l´essència del concurs i una imatge molt més fresca, moderna i dinàmica. 

I encara ens guardàvem més novetats a la butxaca.

L'antic Concurs de Cantautors/es d'Horta-Guinardó va rebre un nou nom: Horta Cançó d´Autor. Aquesta nova denominació incloïa moltes novetats: fer referència al gènere musical i no posar el focus en l´intèrpret, a més de construir tot un paraigua musical al voltant de la música d'autor a través dels diferents projectes culturals de l´equipament. 

Més novetats… 

-Per primer cop, la final del concurs es va realitzar davant de l´equipament. La recent pacificació del carrer Feliu i Codina ens ho fer va realment fàcil. 

-Públic familiar, on ets? Vam apropar més el concurs al barri a través d´aquest públic que estimem tant. I vam crear la gimcana familiar Horta Cor d´Autor amb l´eix comercial Cor d´Horta. Com vam bategar amb l´emplenament de butlletes i el sorteig dels superpremis finals! 

-Tres premis només? En volem un quart! Del Jurat, Millor Cançó, Proposta original i Del públic. 

-Renovació al 100% i una bona digitalització: vam incloure la retransmissió en línia de la final del certamen. 


Concerts OFF: l´aperitiu abans del plat principal 

Crear ambient i escalfar-lo bé, bé. Aquest era l´objectiu dels cinc concerts en col·laboració amb el projecte Barcelona Districte Cultural. I déu n´hi do la queixalada musical que vam fer: 

Queralt Lahoz
Presentació del disc 1917, un àlbum on conflueixen les arrels del flamenc, les músiques urbanes i el hip-hop. 

Sara Terraza & The Black Sheep 
Amb el propòsit d´oferir un tast de música fresca i d´estil neo soul, presenta un projecte amb què mostrar-se i demostrar-se. 

Magalí Sare & Manel Fortià 
A la recerca de noves sonoritats a través dels estàndards de jazz i de músiques d´arrel del folklore de casa nostra o d´allò que ens arriba de més enllà. 
 
Franc 
Inspirats per artistes de casa i, d´altres estrangers,  Francesc Abril i Marc Sambola ens van fer arribar una proposta eclèctica i arriscada. 

Vermut musical amb Jep Cardona, El Sobrino del Diablo i Mr. Rodríguez - Homenatge a ACTA (Associació de Cantautors Taller Autònom)
Tres figures seminals de la cançó d'autor pugen a l'escenari amb la intenció de celebrar la vida i la cultura.   


2021: L'any d'Alba Morena 

-Premi del Jurat: Alba Morena. El viatge des del cant líric fins al jazz, tot passant per l’electrònica, la música urbana o el flamenc. 

-Premi Millor Cançó: Marcel Barrera. L’expressió natural de la música acústica intimista i sensible.

-Premi Proposta Original: Irieix. Lletres sensibles, sarcàstiques i còmiques que busquen una nova sonoritat amb caixes de ritmes i sintetitzadors.

-Premi del Públic: Ona Mae. "Fusión-World d’Autora” inspirada per diferents folklores musicals a la recerca de l’ànima i de tot allò que duu dins. 

Jurat

Carles Llacer - Dinamitzador i programador musical de l’Espai Jove Boca Nord.
Elisenda Bassas - Producció i direcció artística del Mas i Mas Festival.
Olga Ábalos - Músic, periodista i crític musical.
Eduard Bacardí -  Coordinador de la Casa de la Música de L'Hospitalet.
Xavier Gimeno - Director del Centre Cívic Matas i Ramis i coordinador del certamen.
Neus Bernaus i Teresa Bigorra - Dinamitzadores del Centre Cívic Matas i Ramis.