La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Edició 2023
Assolint nous rècords
Temps era temps... 

15 de febrer de 2023. Aquell dia, Alba Morena era la protagonista d’un teaser en què celebrava el fet d’haver participat en el concurs, i també animava d’altres artistes a enviar la seva candidatura. I el seu crit no va passar-hi inadvertit.

La bústia del concurs va rebre 175 propostes artístiques fins a l’últim dia d’inscripcions, el seu major rècord després de vint edicions. Ara només calia que l’organització del concurs activés el seu cronòmetre i iniciés la seva carrera a contrarellotge per a deliberar els 16 semifinalistes. 


Novetats? Oh, i tant! 

En aquella edició també es va tenir temps per a incorporar-ne algunes millores: 

- Elecció de 16 semifinalistes i el pas de 6 finalistes l’últim dia del concurs, que reben un premi de 150 € cadascun. 
  
- Increment del Premi del Jurat a 1500 €. 


Alguns assoliments a destacar 

Un cop finalitzat el procés d’enviament de candidatures, es van poder concloure els següents fets: 

- Els projectes en femení prenien embranzida respecte d’edicions anteriors, del 27,1% de 2019 al 31,3% de 2021 i al 37,1% de 2023. 

- Barcelona continuava líder com a ciutat origen de la majoria dels participants. Del 21,7% restant que provenia de l’estat espanyol, Madrid n’ostentava el pòdium. Fins i tot es va travessar l’oceà amb tres propostes de la llunyana Amèrica del Sud. 


L’avantsala del concurs: que soni!

Com sempre, el concurs de cantautors degà de Catalunya, escalfava el seu ambient amb un xup-xup ben musical, aquest cop amb un menú que integrava les següents degustacions musicals: 

Nico Roig 

Artista inquiet, avantguardista i innovador. En format trio repassa els seus deu anys de carrera musical i hi introdueix algunes cançons del seu darrer disc, Esto frío no vale nada

Amaia Miranda

Guitarrista i cantautora basca, Amaia Miranda publica el seu primer disc Cuando se nos Mueren los Amores, un àlbum intimista de so nu, cru i artesà, reivindicatiu de la bellesa de la realitat. També va ser guanyadora a l’edició de 2017 acompanyant a la guitarra Raquel Lúa. 

Circuit Horta Cor d'Autor 

Un recorregut musical de 10 concerts per diferents espais emblemàtics del barri, a l’aire lliure, amb la col•laboració de la Unió de Botiguers d’Horta i amb un concert inaugural a càrrec de Joan Colomo. A la resta de l’itinerari participen: Maüpass & Clara Bosch, Clara Poch i Marçal Calvet, Patricia Atzur, Oye Sebas, Júlia Cruz Sesé, Mateólika, Migue de la Rosa, Marta Shanti i Roigé. 


2023: l'edició de Lia Sampai 

La nit del diumenge 18 de juny, el carrer de Feliu i Codina va ser testimoni de la victòria de Lia Sampai, cantautora de 28 anys que es va convertir en la gran premiada i en la sisena dona del concurs que rebia el premi del jurat. 

Després d’haver-se presentat tres cops, per fi s’alçava amb un guardó que li reconeixia de forma unànime el talent d’una veu dolça, amb força i presència escènica. Els temes que va interpretar van ser Eudald, Vens i L'ànima dels absents, cançons que, segons les seves paraules, es caracteritzen per l'essència i les coses petites. 

Els altres premis que es van atorgar, van ser els següents:

- Premi Millor Cançó: Alba Luz, per Memória histórica. 

- Premi del Públic: El Batalla.


Jurat 

Xavier Gimeno, coordinador del certamen.

Carles Llacer, gestor cultural.

Núria Alcover, programadora musical.

Ricard Peris, cofundador del festival Barnasants.

David Morell, soci fundador de la revista musical Mondo Sonoro.