La web de Horta Cançó d'Autor fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ
Publicada el 3/5/2023
Algunes dades que han marcat el període d'inscripcions
El procés de selecció ha deixat observar informació molt rellevant entre els artistes inscrits per a la 21a edició
Després de seguir avançant en el procés que escollirà els cantautors i cantautores semifinalistes per al pròxim concurs, la comissió de selecció ha extret dades estadístiques que volem compartir amb vosaltres: 

-Participació rècord: per primer cop s’assoleixen 175 inscripcions. 

-Els projectes en femení prenen embranzida: un 37’1% de la participació ha estat femenina, un percentatge superior al de 2021 (31’3%) i de 2019 (27’1%). 

-Recuperant el poder estatal: el certamen ha recuperat el poder de seducció en l’àmbit estatal que es va perdre relativament l’ any 2021 a causa de la pandèmia. 

-Barcelona continua líder: si bé la majoria de participants tenen com a origen la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, concretament el 54’8%, amb la resta de Catalunya suma el 76’5% de la participació total. 

-Madrid també entra al pòdium: el 21’7% restant prové de l’estat espanyol, amb la ciutat de Madrid al capdavant. 

-Des de Barcelona cap al món: concretament 3 propostes han arribat des de la llunyana Amèrica del Sud. 

Més enllà de la pura estadística, però, la sensació unànime ha estat la d’enfrontar-se a una edició marcada per la qualitat de les propostes, fet que també suma més dificultat al procés de selecció. 

Aviat sabrem els noms dels semifinalistes. D’ara endavant, sort i música!